• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

 

December 2023

 

 

Danes je 2. adventna nedelja. Nedeljska nabirka bo za vračilo posojila.

Med tednom bosta sveti maši v četrtek in petek.

V četrtek zvečer po maši (19.30) bo srečanje Župnijskega pastoralnega sveta.

Prihodnja je 3. adventna nedelja.

Ta teden bo pri verouku spoved za veroukarje v pripravi na božične praznike.

Na Rakovniku:

V torek je od 9.00 do 11.00 srečanje Skupine starejših Rakovnik. Vabljeni.

V četrtek bo ob 19.30 v gradu Rakovnik večer sodobne krščanske glasbe: sodeluje KAO BEND. Srečanje za gostitelje romarjev Taizeiskega srečanja je ob 19.15 v župnijski rotundi. Lepo vabljeni vsi gostitelji romarjev.

V petek zvečer ob 19.30 je Adventni duhovni večer za mlade in družine. Letošnjo pripravo na Božič želimo v slogu misijona in povezovanja razširiti in zato so povabljeni tudi zakonci in družine. Duhovni večer bo potekal v cerkvi. Med adoracijo in slavljenjem bo priložnost za sv. spoved.

V soboto zvečer ob 18.00 je začetek božične 9-dnevnice. Vabljeni otroci in starši. S petjem vsak dan sodelujejo skupine, bere se zgodba; ves čas 9-dnevnice imajo po sv. maši letošnji birmanci srečanje.

Predstojnik don Boskovih salezijancev in kardinal Ángel Fernández Artime je 6. decembra, za novega predstojnika salezijanske inšpektorije v Sloveniji za šestletno obdobje 2024-2030 imenoval salezijanca Petra Končana, ravnatelja naše rakovniške skupnosti. Vodenje inšpektorije bo prevzel v maju 2024. Njegovega imenovanja se veselimo in ga seveda priporočamo tudi v molitev.

Še naprej vabljene družine, da se prijavijo za sprejem mladih za novoletno Taizejsko Evropsko srečanje mladih.

Godovi v tem tednu: danes goduje Loretska Mati Božja; v ponedeljek sv. Damaz I., papež; v torek sv. Finian, opat; v sredo sv. Lucija, devica, mučenka; v četrtek sv. Janez od Križa, duhovnik in cerkveni učitelj; v petek bl. Marija Krizina Bojanc, Marija Antonija Fabjan in tovarišice, mučenke; v soboto sv. Adelajda, kraljica; v nedeljo sv. Janez de Matha, redovni ustanovitelj.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , tel.: 031/358 027 (župnik Jože)