• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

 

MAJ 2024

 

Danes je nedelja Svete Trojice.

V četrtek je zapovedani praznik sv. Rešnjega telesa in krvi. Sveta maša

bo ob 19.00. Sveta maša bo tudi v petek ob 19.00.

Prihodnja je 9. nedelja med letom. Po sveti maši bo Telovska procesija.

Pri verouku bo ta teden sveta spoved ob zaključku veroučnega leta.

Priporočamo se za mašne namene v juniju.

Jutri v ponedeljek, se odpro prijave na poletni oratorij, ki poteka 4. teden, od 1. do 26. julija. Prijave in vse informacije so na spletni strani rakovnik.si.

Od nas se je poslovil Martin Snoj, Lipe 19, župnija Ljubljana - Barje. Pogreb pokojnega je bil v petek na Plečnikovih Žalah. Gospod, daj mu večni pokoj.

Na Rakovniku:

V petek zaključujemo mesec maj in šmarnično pobožnost. Otroci lepo vabljeni. Ob 19.30 je zadnje letošnje srečanje Šole za animatorje in animatorske skupine.

V soboto je začetek meseca junija. Pri svetih mašah bomo prisluhnili vrtnicam: »Ljubezen ni ljubljena.«

Jutri v ponedeljek, se odpro prijave na poletni oratorij, ki poteka 4. teden, od 1. do 26. julija. Prijave in vse informacije so na spletni strani rakovnik.si.

Za nami je sklep župnijskega misijona in osrednje praznovanje 100 - letnice posvetitve cerkve. Ob vsem tem dogajanju je sodelovalo preko 200 sodelavcev. Hvala Klemnu Balažiču z ekipo sodelavcev, ki so pripravili enkratne misijonske dogodke. Hvala vsem, ki ste prišli pomagati postavljat šotore in gospodinjam za pripravo peciva. Hvala postavljavcem mlaja, in vsem, ki ste pripravljali vence za okrasitev cerkve. Hvala pevcem, zborovodjem, glasbenikom, pritrkovalcem in ministrantom in tolikim drugim neimenovanim skupinam, za vse sodelovanje. Bog vam povrni za vse dobro. Ostanimo še naprej skupaj na poti.

Jutri popoldne po 16.00 uri bomo pospravljali šotore, mize in klopi. Se priporočamo za pomoč. Kdor ima čas, lepo vabljen.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Filip Neri, duhovnik; v ponedeljek bI. Alojzij Grozde, mučenec; v torek sv. Just Španski, škof; v sredo sv. Maksim Emonski, škof; v četrtek sv. Kancijan in drugi oglejski mučenci; v petek Obiskanje Device Marije; v soboto sv. Justin, mučenec; v nedeljo sv. Erazem, škof.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)