• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

 

FEBRUAR 2024

 

 

Danes je 1. postna nedelja.

Ta teden sta sveti maši v četrtek in petek ob 19.00.

Ob petkih vabljeni h pobožnosti križevega pota ob 18.40, pred sveto mašo.

Prihodnja je 2. postna nedelja.

Ta teden ni verouka zaradi zimskih počitnic.

Vabljeni na postno dekanijsko romanje v kartuzijo Žiče in Slovenske Konjice, v soboto 9. marca. Prijave sprejemamo na Rakovniku v sprejemnici Majcnove hiše.

Na Rakovniku:

V ponedeljek je v SMC-ju začetek zimskega oratorija. Začenja se z varstvom od 7.00 ure dalje. Organiziran program je od 9.00 do 15.00, ki ga vodijo animatorji pod vodstvom voditeljev Jerneja in Karoline.

V četrtek gredo mladi in družine na smučarske počitnice na Pohorje, ki jih vodita Vid in Katarina z animatorji.

Danes ima rojstni dan g. kaplan Janez. Mu želimo veliko zdravja, božjega blagoslova in varstva Marije Pomočnice.

Odprte so prijave na postne duhovne vaje za mlade in sicer prvi vikend v marcu v Vrbju in naslednja dva na Pohorju. Vabljeni k prijavi.

Od nas se je poslovil salezijanec brat, misijonar Vilko Poljanšek. Kot mizar je bil več let na Rakovniku in je veliko pomagal pri prvi prenovi naše cerkve. Pogreb pokojnega sobrata bo v torek popoldne ob 15.00 na Trsteniku. Gospod, daj mu večni pokoj.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Frančišek Regis Clet, duhovnik, mučenec; v ponedeljek sv. Konrad iz Piacenze, spokornik; v torek sv. Sadot in perzijski mučenci; v sredo sv. Peter Damiani, cerkveni učitelj; v četrtek Sedež apostola Petra; v petek sv. Polikarp, škof, mučenec; v soboto sv. Matija, apostol; v nedeljo sv. Valburga, opatinja.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)