• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Galerija

Blagoslov konj

Blagoslov konj

Na god svetega Štefana, diakona in mučenca, 28. decembra, je v navadi, da se blagoslavlja voda, sol in živali še posebej konji. Zato je tega dne Konjerejsko društvo Barje povabilo svoje člane k blagoslovu konj v župnijo Ljubljana Barje.  K blagoslovu se je odzvalo lepo število konjerejcev. Pridne gospe iz naše župnije so poskrbele za pogostitev, za kar se jim lepo zahvaljujem. Lastniki konj so v spomin na blagoslov  dobili mošnjiček z blagoslovljeno soljo in kruhkom. Več si lahko ogledate v fotogaleriji.

Mihaelova nedelja 2011

Praznovanje Mihaelove nedelje

V nedeljo 2. oktobra 2011 je naša župnija praznovala Mihaelovo n ali žegnanjsko nedeljo. Glavna slovesnost je potekala pri sveti maši ob 9.00. Ob 11.00 je potekala mladinska sveta maša pri kateri je prepeval mladinski pevski zbor Vidovci iz župnije Šentvid nad Ljubljano. Omenjena sveta maša je deloma potekala tudi v slovenskem znakovnem jeziku, saj so k njej bili povabljeni tudi gluhi in naglušni ljubljanskega konca.  Po obeh svetih mašah, ob 9.00 in ob 11.00, se je praznovanje godu farnega zavetnika, ob golažu in pecivu, nadaljevalo na parkirišču za cerkvijo.  Več si oglejte v fotogaleriji.

Postni oratorij 2011

Člani župnijske Karitas in mladi naše župnije so v soboto 9. Aprila za otroke – veroučence župnije Ljubljana Barje pripravili enodnevni postni oratorij pod geslom Pripravite pot Gospodu. Ko je Jezus teden dni pred svojo smrtjo s svojimi apostoli vstopil v mesto Jeruzalem so prebivalci omenjenega mesta predenj polagali palmove veje in svoja oblačila in ga pozdravili, kakor kralja. Tega dogodka se vsako leto spominjamo na cvetno nedeljo. Otroci naše župnije smo z letošnjim postnim oratorijem poskusili izročiti Gospodu naša srca, naše roke, našo dobro voljo in naš čas.
Zato so se otroci, nekateri tudi s svojimi spremljevalci, udeležili omenjenega dogodka. Oratorij se je začel ob 10.00 s pozdravnim bansom, nadaljevali smo z jutranjo molitvijo in petjem v cerkvi. Nato smo imeli delavnice. Najprej smo izdelovali velikonočne voščilnice. Naredili smo jih več kot sedemdeset. Okrog petdeset smo jih naredili za župnijsko Karitas. Potem smo barvali pirhe ali pa jih marmorirali. Ob poldan je sledilo kosilo: dve veliiiiki pizzi da te kap. Po kosilu smo za cvetno nedeljo izdelovali butarice: dolenjske in ljubljanske. Ura je bila 14.15, ko se je oratorij končal. Dan je bil sončen, vzdušje prijetno. Skratka, vse je bilo odlično.
Ob tej priložnosti se udeležencem zahvaljujem za udeležbo in prijetno ozračje,  vsem, ki ste na kakršen koli način pripomogli k temu, da je postni oratorij uspel pa iskren Bog lonaj. Župnik.