• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

APRIL 2024

 

 

Danes je 3. velikonočna nedelja in začetek tedna molitve za nove duhovne poklice.

V tem tednu sta sveti maši v četrtek in petek ob 19.00.

V soboto popoldne bo na Brezjah srečanje družin ljubljanske nadškofije pod geslom »Vzemi Boga zares!«. Po uvodnem slavljenju v čast Mariji bodo skavti vodili program za otroke, najstnike bosta nagovorila s. Ana Šuštar in Bernard Rožman, starše pa Aleš Čerin. Srečanje se zaključi s sv. mašo ob 16. uri, ki jo bo daroval nadškof Zore. Vabljeni torej na Brezje to soboto ob 14.00.

Prihodnja je 4. velikonočna nedelja – nedelja Dobrega Pastirja in zaključek tedna molitve za nove duhovne poklice.

Na Rakovniku:

V torek popoldne ob 17.30 bo srečanje birmancev, staršev in botrov s škofom birmovalcem msgr. nadškofom v pokoju Stanislavom Hočevarjem. Lepo vabljeni na to srečanje.

V sredo je po večerni sv. maši vsebinsko srečanje za birmance, starše in botre z gostjo Polono Vesel Mušič.

V petek zvečer ob 20.00 bo v okviru misijona v kapeli Majcnovega doma slavilni večer s pričevanjem. O milosti novega življenja v Kristusu bo pričeval nekdanji odvisnik Matija Mohar. Vabljeni vsi, ki hrepenite po veselju, ki ga daje On. Ni potrebno, da ste izkušeni slavilci, zadošča odprto srce.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Lidvina, devica; v ponedeljek sv. Helena Alzaška, kneginja; v torek sv. Bernardka Lurška, devica; v sredo sv. Simon Barsabejski, škof, mučenec; v četrtek sv. Evzebij, škof; v petek sv. Leon IX., papež; v soboto sv. Teotim, misijonar, škof; v nedeljo sv. Anzelm, škof, cerkveni učitelj.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)