• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

SEPTEMBER 2022

 

Danes je 26. nedelja med letomSlomškova nedelja, ekumenski dan. Zaradi slabega vremena danes odpade blagoslov konj.

Ta teden so svete maše v četrtek in petek ob 19.00 in v soboto ob 8.00.

V četrtek je god zavetnika naše župnije nadangela Mihaela. Vabljeni k večerni sveti maši.

V soboto vabljeni na »Pohod za življenje« ob 9.30 na Prešernov trg. To vabilo velja za vse, ki nam ni vseeno, v kakšni družbi želimo živeti, in kakšne družine bodo vzgajale prihodnje rodove.

Prihodnja je 27. nedelja med letomrožnovenska nedelja, pri nas žegnanje ob godu zavetnika naše župnije nadangela Mihaela. Po sveti maši bo pogostitev pred cerkvijo. Se priporočamo za pecivo in pijačo.

Po sveti maši bo tudi blagoslov konj.

Hvala vsem, ki ste včeraj sodelovali pri čiščenju cekvein urejanju okolice.

Na Rakovniku:

V Salezijanskem zavodu na Rakovniku razpisujejo prosto delovno mesto kuhar/ica. Zaposlitev je za polni delovni čas, pogodba se sklepa za nedoločen čas. Več informacij lahko dobite na  tel.: 040 423 428. Prijavo lahko pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

V torek popoldne ob 17.00 bo pred Državnim zborom, ki bo takrat zasedal, velik SHOD ljudi za podporo družinam in otrokom, ki imajo pravico do očeta in matere.

V podporo tej akciji bo danes zvečer od 20.00 do 5.00 zjutraj v župnijski cerkvi Ljubljana-Vič celonočno češčenje Najsvetejšega.

Vabljeni k vpisu v dejavnosti SMC-ja. Na spletu najdete prijavnice in vse druge informacije o športnih treningih, krožkih in pevskih zborih.

Nadaljujemo z »Zbiralno akcijo hrvaških kun« za sofinanciranje obnove cerkve ob 100-letnici posvetitve svetišča Marije Pomočnice na Rakovniku. Zbiranje darov je v sprejemnici Majcnove hiše na Rakovniku. (Odbor za zbiranje sredstev)

Župnija Kodeljevo vabi na romarski shod (župnijsko žegnanje) ob prazniku sv. Terezije Deteta Jezusa: v soboto zvečer ob 19.00 in v nedeljo ob 9.00.

Godovi v tem tednu: danes  goduje sv. Firmin, škof, mučenec; v ponedeljek sv. Kozma in Damijan, mučenca; v torek sv. Vincencij Pavelski, duhovnik, ustanovitelj lazaristov; v sredo sv. Venčeslav, mučenec; v četrtek sv. Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli; v petek sv. Hieronim, duhovnik, cerkveni učitelj; v soboto sv. Terezija Deteta Jezusa, devica, cerkvena učiteljica; v nedeljo sv. Angeli varuhi.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)