• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

JANUAR 2021

 

Danes je 2. nedelja med letom, sv. maša ob 9.00, po maši do 10.00 možnost za sv. obhajilo. Jutri začetek tedna molitve za edinost kristjanov »Ostanite v moji ljubezni…«.

Sv. maša z ljudstvom je dovoljena, toda v cerkvi na Barju ne sme biti več kot 10 oseb (+ družinski člani).

V tem tednu bodo sv. maše v četrtek, petek ob 19.00 in v soboto ob 8.00. Mašnih namenov še ni.

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Prihodnja nedelja  3. med letom imenovana Svetopisemska, sv. maša ob 9.00, po maši do 10.00 možnost za sv. obhajilo.

V cerkvi na Barju ne sme biti več kot 10 oseb (+ družinski člani).

Na Rakovniku

V tem tednu nadaljujemo z veroukom na daljavo.

Mladinski center ostaja zaprt, možna je le individualna učna pomoč in osebni pogovor.

V torek ob 19.30 je roditeljski sestanek za starše letošnjih birmancev.

V četrtek ob 19.30 je mladinski verouk.

V petek ob 19.30 je mladinska sv. maša v cerkvi, ki jo bodo oblikovali pripravniki  in animatorji šole za animatorje. Pri sv. maši bomo prisluhnili kratkemu pričevanju mladega salezijanca Tomaža Stojca.

Ob delavnikih in ob nedeljah so dovoljene sv. maše z verniki,  upoštevajoč omejitve. Število vernikov v cerkvi ne sme preseči 26 posameznikov ali gospodinjstev. Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužit roke. Držimo se varnostne razdalje. Obvezna je uporaba maske. Obhajilo prejmemo samo na roke. Večerno sv. mašo bomo med tednom vedno prenašali tudi prek spleta. Ob nedeljah prenašamo sv. mašo ob 10.30. Za osebno udeležbo je potrebna prijava prek spleta.

Sv. spoved lahko na Rakovniku opravite v času rednih sv. maš. Obhajilo bomo še naprej delili med tednom zvečer od 19.30-20.00 in ob nedeljah v času rednih sv. maš in zvečer od 19.30-20.00.

Don Boskov dan bo potekal tudi letos in sicer v spletni obliki. V petek 29.1. ob 19.30 uri je monokomedija Gregorja Čušina z naslovom: Nepopolne rime. Vabljeni prav posebej starši in mladi. Povezave dobite na: www.rakovnik.si/dbd V soboto 30.1. od 9.00-12.00 don Bokov dan za otroke. Animatorji bodo na zoom povezavi pripravili za otroke: delavnice, ples, veliko igro in molitev.

 

Godovi v tem tednu: danes  goduje sv. Anton, puščavnik, opat; jutri sv. Marjeta Ogrska, kneginja, dominikanka; v torek sv. Makarij Aleksandrijski, opat – b.sl. Friderik Irenej Baraga, misijonar;  sreda  sv. Fabijan, papež, mučenec, in Sebastjan (Boštjan), mučenec;  četrtek sv. Neža (Janja, Agnes), devica, mučenka; petek sv. Vincencij (Vinko), diakon, mučenec; sobota sv. Henrik Suzo, dominikanec;  nedelja sv. Frančišek Saleški, škof, cerkveni učitelj

 


mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Miroslav Simončič SDB

žpk. soupravitelj