• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

JULIJ 2021

 

Sv. maše so dovoljene do 50% zasedenosti zmogljivosti v cerkvi, 14. 5. 2021, z upoštevanjem vseh predpisov.

Danes je 17. nedelja med letom– Krištofova nedelja, sv. maša ob 9.00. Po  maši blagoslov vozil, svoj dar za srečno prevožene kilometre boste ob izhodu lahko namenili MIVI in ob tem prejeli nalepko.

V cerkvi na Barju je udeležba dovoljena do 50% zasedenosti.

Ta teden sv. maša samo v četrtek ob 19h.

Prihodnja nedelja 18. med letom sv. maša ob 9.00.

Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužit roke. Držimo se varnostne razdalje. Obvezna je uporaba maske. Obhajilo prejmemo samo na roke.

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Na Rakovniku:

Hvala Klavdiji in Andražu za uspešno vodenje 3. tedna oratorija. Hvala tudi vsem voditeljem skupin in animatorjem. Tretji teden oratorija je pod njihovim vodstvom lepo uspel. Iskrena hvala tudi vsem dobrotnikom in sponzorjem. Oratorijski časopis 3. tedna lahko dobite v sprejemnici Majcnove hiše.

Jutri začenjamo 4. teden oratorija. Vstopno mesto na oratorij je zaradi obnove ceste do cerkve zadaj na makadamskem parkirišču pri balinišču. Na tem mestu bodo animatorji otroke vsak dan usmerili naprej v posamezne skupine. Voditelja 4. tedna oratorija sta Karmen in Žiga. V skupinah je še nekaj prostih mest za prijavo na oratorij. Oratorijska sv. maša je v četrtek ob 9.00 pri Lurški kapelici. Vse priporočamo v molitev.

V petek je zaključek 4. tedna oratorija.

Izlet za animatorje v Črno goro in Medžugorje bo od 22. do 25. avgusta. Cena izleta je 100 € na osebo. V primeru, da napolnimo cel avtobus bo cena nižja. Vse druge informacije o izletu, program in prijave najdete na naši spletni strani.

Nedelja zakoncev jubilantov na Rakovniku bo prvo nedeljo v septembru 5. 9. 2021.

Godovi v tem tednu: danes  goduje sv. Jakob Starejši, apostol; jutri sv. Ana in Joahim, starša Device Marije; v torek sv. Gorazd, Kliment in drugi učenci Cirila in Metoda; sreda sv. Samson (Samo), opat, škof; četrtek sv. Marta, Lazarjeva sestra; petek sv. Rufin, mučenec;v soboto sv. Ignacij Lojolski, duhovnik, ustanovitelj jezuitov; nedelja sv. Alfonz Marija Ligvorij.

 


mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Miroslav Simončič SDB

žpk. soupravitelj