• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

JANUAR 2022


Za obisk Sv. maše morajo vsi verniki starejši od 12 let izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Za mlajše od 16 let veljajo za obisk sv. maše in za verouk isti pogoji, kot za šolo. Dovolj je od staršev podpisana izjava o samo-testiranju po predpisanem postopku in da je test negativen. Podrobnejša navodila najdete na strani Slovenske škofovske konference.

Danes je 3. nedelja med letom – Svetopisemska nedelja, sv. maša ob 9.00.

Ta teden sv. maše v četrtek, petek ob 19.00, mašnih namenov še ni in v soboto ob 8.00.

Prihodnja nedelja 4. med letomdon Boskovanedelja, sv. maša ob 9.00.

Z vladnim odlokom je za udeležbo v cerkvi izpolnjevanje pogojev PCT, prosimo, da to upoštevate, ker ne želim kakršnih koli posledic, za vas osebno, župnika in župnijo!

Še naprej velja; obvezna maska, razkužilo, distanca in samo zdravi brez simptomov covid-19!

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Na Rakovniku:

V ponedeljek je 24. v mesecu zato je sv. maša tudi ob 9.00. Zvečer bo potekal tudi na Rakovniku Svetopisemski maraton. Kdor želi brati Božjo besedo bo to mogoče ob 19.00 in ob 21.00 v kapeli Majcnove hiše. Svetopisemski maraton se bo prenašal v živo in ga boste lahko spremljali na zoompovezavi ali YouTube kanalu. Povezava bo objavljena na naši spletni strani. Po večerni sv. maši je eno urna izpostavitev Najsvetejšega. Molitev poteka v tišini in se zaključi z Evharističnim blagoslovom.

V četrtek uro pred večerno sv. mašo molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za duhovne poklice, družine in domovino. Ob 19.30 je mladinski verouk.

V petek ob 19.30 bo ob don Boskovem dnevu zoompredstava Gregorja Čušina z naslovom: Če bi bil škof... Povezava bo objavljena na naši spletni strani. Po predstavi se priporočamo za prostovoljne prispevke.

V soboto bo don Boskov dan za otroke med 10.00 in 13.00 uro na zoom povezavi. Animatorji pripravljajo za otroke delavnice, ples, veliko igro, molitev. Več navodil in povezavo najdete na rakovnik.si,  hkrati poteka v soboto celodnevno češčenje na Rakovniku.

Prihodnja nedelja je 4. med letom in nedelja Svetega pisma. Pri sv. maši ob 10.30 sodeluje birmanci. S strani staršev bodo prejeli Sveto pismo. Po sv. maši ob 10.30 je e-kava. Z nami bosta mlada salezijanca Tomaž Stojc in Vili Svarc..

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Henrik Suzo, dominikanec; v ponedeljek sv. Frančišek Saleški, škof, cerkveni učitelj; v torek sv. Ananija iz Damaska, spreobrnitev apostola Pavla - sklep tedna molitve za edinost kristjanov; v sredo sv. Timotej in Tit, škofa; v četrtek sv. Angela Merici, devica, ustanoviteljica uršulink; v petek sv. Tomaž Akvinski, duhovnik, cerkveni učitelj; v soboto sv. Konstancij, škof; nedelja sv. Hijacinta Mariscotti, tretjerednica.


mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Miroslav Simončič SDB

žpk. soupravitelj