• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

Junij 2022

 

Danes je 13. nedelja med letom, sv. maša ob 9.00 uri.

Od nas se je poslovil Janez Mihelčič, Črna vas 226, pogreb bo v torek ob 17.00 uri  v rojstni župniji Škocjan pri Turjaku. Gospod daj mu večni pokoj!

Ta teden so sv. maše v sredo sv. Peter in Pavel, četrtek, petek ob 19.00 in v  soboto ob 8.00, četrtek, petek in sobota nima namena.

V sredo praznik apostolov Petre in Pavla in je v stolnici ob 9.00 uri posvečenje. Molimo za duhovnike!

V četrtek po sv. maši seja ŽPS-ja, povabite se med seboj!

Bog povrni tudi za dar ki ste ga namenili za župnijo!

Prihodnja nedelja je 14. nedelja med letom, sv. maša ob 9.00 uri.

Vsak dan ste vabljeni, da se ob 20.00 uri pridružite verigi molitve za mir v Ukrajini in po svetu.

V cerkvi maske niso več obvezne. Ob večjem obisku so samo priporočljive. Bodimo previdni!

Na Rakovniku:

V ponedeljek ob 17.00 je na Brdu pri Kranju podelitev priznanj naj prostovoljcem leta. Iz naše župnije in mladinskega centra so za letošnje leto izbrani naslednji prostovoljci: Vika Brozovič, Andrej Furlan, Karmen Žnidaršič,Blaž Kovačič, Mojca Berkopec in Rok Siegl. Čestitke in hvala za vse njihovo delo. Po večerni sv. maši je eno urna izpostavitev Najsvetejšega.

V sredo je slovesni praznik apostola Petra in Pavla. Sv. maše so ob: 6.00, 7.30, 9.00, 18.30. Po večerni sv. maši je piknik za MPZ Rakovnik. V naši stolnici posvečenje ob 9.00 uri.

Skavti zbirajo odpaden papir. Do jutri zjutraj bo zabojnik za papir stal pri stranskem vhodu v cerkev.

Od 4. do 29. julija poteka oratorij od ponedeljka do petka od 9.00 do 16.00 ure. Sprejem poteka v sprejemnici Majcnove hiše. Poskrbljeno je tudi za varstvo od 7.00 ure dalje in od 16.00 do 17.00 ure. Zgornje parkirišče bo v poletnem času zaradi varnosti prihoda otrok za promet zaprto. Avte lahko parkirate na parkirnih mestih ob cerkvi.

Godovi v tem tednu: danes  goduje sv. Ciril Aleksandrijski, škof, cerkveni učitelj; v ponedeljek  sv. Ema (Hema) Krška, kneginja;  v torek  sv. Irenej(Hotimir) Lyonski, škof, mučenec; v sredo  sv. Peter in Pavel, apostola; v četrtek sv. Oton Bamberški, škof, - Prvi mučenci rimske Cerkve; v petek sv. Estera, svetopisemska žena, - prvi petek; v soboto sv. Janez Frančišek Regis, duhovnik, - prva sobota; nedelja  sv. Tomaž, apostol.

 

 Župnijo soupravljam z župnijo Lj. Rakovnik.

Po sv. mašah me vedno dobite, ali pa pokličete moj GSM

mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.