• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

OKTOBER 2020

 


Danes je 29. nedelja med letom imenovana misijonska nedelja. Nabirka je za misijone!

Na Rakovniku danes popoldne ob 15.00 je misijonska tombola. Žrebanje glavnih nagrad bo potekalo preko zoom povezave, ki jo najdete na naši spletni strani rakovnik.si. Žrebanje bomo prenašali tudi po Youtubu. Dobitke boste lahko prevzeli danes po koncu žrebanja ali v prihodnjih dneh vsak popoldne v mladinskem centru. S sabo prinesite dobitno srečko, da boste z njo prevzeli nagrado.

Svete maše z ljudstvom, so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki zato mašujemo brez vernikov po prejetih mašnih namenih. Prenos sv. maše iz rakovniške cerkve je ob delavnikih ob 18.30, ob nedeljah pa ob 10.30. Sveto obhajilo lahko verniki prejemate individualno izven svete maše. Na Rakovniku se sv. obhajilo deli ob naslednjih časih: Ob delavnikih med 19.30 in 20.30. Ob nedeljah od 7.30 do 8.00, od 9.00 do 9.30 in od 18.30 do 19.00. V cerkvi je lahko hkrati največ 10 ljudi, ki imajo medsebojno razdaljo 2 m (ta ne velja za člane iste družine ali gospodinjstva).  V cerkev vstopamo pri glavnem vhodu in jo zapuščamo skozi stranski izhod. Spovedovanje poteka v spovednicah, ki imajo nameščeno zaščito med spovedancem in spovednikom. Spovedovanje poteka ob istih časih, kot se deli sv. obhajilo. Cerkev je čez dan odprta za osebno molitev zdravih vernikov (razen v času sv. maše).

Verouk poteka na daljavo po naslednjem načinu: 1. do 4. razred: preko elektronske pošte. 5. razred: po rednem urniku preko zoom-a. 6. in 7. razred: preko elektronske pošte. 8. razred: preko e-pošte in prek zoom-a. 9. razred: po rednem urniku preko zoom-a.

Mladinski center je odprt v popoldanskem času pod določenimi pogoji največjega dovoljenega števila zunaj in znotraj in z obvezno uporabo mask tudi zunaj. Vse organizirane dejavnosti in skupine mladinskega centra in župnije so za zdaj odpovedane.

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Godovi v tem tednu: danes  goduje sv. Luka, evangelist; jutri sv. Pavel od Križa; v torek sv. Vendelin, opat, puščavnik;  sreda  sv. Hilarion, opat;  četrtek sv. Janez Pavel II. papež;  petek sv. Janez Kapistran, duhovnik; sobota sv. Anton Marija Claret, škof, redovni ustanovitel;  nedelja  sv. Krišpin in Krišpinijan, mučenca.

 

 

 

mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Miroslav Simončič SDB

žpk. soupravitelj