• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

OKTOBER 2021


Za obisk Sv. maše morajo vsi verniki starejši od 15 let izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Za mlajše od 16 let veljajo za obisk sv. Maše in za verouk isti pogoji, kot za šolo. Dovolj je od staršev podpisana izjava o samo-testiranju po predpisanem postopku in da je test negativen. Podrobnejša navodila najdete na strani Slovenske škofovske konference.

Danes je 28. nedelja med letom, sv. maša ob 9.00.

Hvala vam za oddane predloge za ŽPS. V tem tednu bomo še vprašam za sprejetje.

Od nas se je poslovila Marija Belovič iz Ižanske c. 408. Gospod daj ji večni pokoj!

Ta teden sv. maša v četrtek, petek ob 19h in v soboto ob 8h (še ni namena).

Prihodnja nedelja 29. med letom sv. maša ob 9.00. Ob 16.00 uri  vabljeni v našo stolnico k sv. maši ob pričetku sinode v Nadškofiji Ljubljana! Lepo vabljeni!

Z vladnim odlokom je za udeležbo v cerkvi izpolnjevanje pogojev PCT, prosimo, da to upoštevate, ker ne želim kakršnih koli posledic, za vas osebno, župnika in župnijo!

Še naprej velja; obvezna maska, razkužilo, distanca in samo zdravi brez simptomov covid-19!

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Na Rakovniku:

V tem tednu je v mladinskem centru vsak popoldne med 16.00 in 18.00 uro delavnica izdelovanja rožnih vencev. Vabljeni otroci in starši.

V torek ob 20.00 uri je začetek Katehumenata na Rakovniku.

V četrtek uro pred večerno sv. mašo je molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za duhovne poklice, družine in domovino. Ob 19.30 je mladinski verouk. Vabljeni srednješolci in študenti.

V petek ob 19.30 je slavilni večer za mlade v naši kapeli in po njej družabno srečanje.

V soboto je v Celju srečanje Salezijanske mladine od 15.00 do 21.00. Tema srečanja je: Rad imam tebe, sebe. Na programu so delavnice, gost in slavilni večer. Prijave sprejema kaplan Janez.

Čez 14 dni se z animatorji odpravljamo na animatorskivikend v Ankaran. Vikend je namenjen druženju in pripravi programov. Prijave bodo odprte sredi tega tedna.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Danijel (Danilo), škof; jutri sv. Janez XXIII., papež; v torek sv. Maksimiljan Celjski, mučenec; v sredo sv. Gerard, vitez; v četrtek sv. Gavdencij (Veselko), škof; v petek sv. Terezija Velika (Avilska), devica, cerkvena učiteljica; v soboto sv. Hedvika, kneginja, redovnica; nedelja sv. Ignacij Antiohijski, škof, mučenec.


mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Miroslav Simončič SDB

žpk. soupravitelj