• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

 

MAJ 2023

Danes je slovesni praznik Binkošti. Popoldne ob 15.00 vabljeni na romarski shod na Rakovnik, ob prazniku Marije Pomočnice.

V tem tednu so svete maše v četrtek in petek ob 19.00 in v soboto ob 8.00.

Petek in sobota sta prva v mesecu, izročili se bomo Jezusovem in Marijinem srcu. V petek bo obisk bolnih in ostarelih faranov.

Prihodnja nedelja je nedelja Svete Trojice.

Na Rakovniku:

V četrtek je začetek meseca junija. Pri svetih mašah bomo prisluhnili vrtnicam: »Človekov da Bogu«. Pred večerno sveto mašo bo molitev pred Najsvetejšim.

Zvečer ob 19.30 bo v naši cerkvi koncert pevskih zborov osnovne šole Oskarja Kovačiča. Vabljeni. Pri Lurški kapeli bo ob 20.00 zaključni koncert sodobno krščanske glasbe z gosti. Med nami bo župnik Martin Golob.

V soboto je ob 16.30 piknik za ministrante in njihove starše.

Ob 11.00 je na igrišču pred športno dvorano Krim športno-glasbeni dogodek Skupaj zmoremo za otroke socialno ogroženih družin v organizaciji Andreja Sladiča z Vrtcem Galjevica in OŠ Oskarja Kovačiča. V košarki se bodo pomerili z ekipo zvezd. Ob 19.30 bo v dvorani glasbene šole ponovitev komedije: Vzorni soprog, v izvedbi dramske skupine Doma Janeza Boska Želimlje.

Odprte so prijave za poletni oratorij, ki bo potekal 4 tedne v juliju.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. German Pariški, škof; v ponedeljek Marija Mati Cerkve; v torek sv. Kancijan in drugi oglejski mučenci; v sredo Obiskanje Device Marije; v četrtek sv. Justin, mučenec; v petek sv. Marcelin in Peter, mučenca; v soboto sv. Karel Lwanga in  drugi ugandski mučenci; v nedeljo sv. Kvirin iz Siska, škof, mučenec.