• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA – VIC – RAKOVNIK

APRIL 2020


 

Danes je 6. postna nedelja- cvetna, ob 10.00 prenos sv. maše na TV Slovenija 2, ob 9.00 bom maševal v cerkvi. Blagoslov zelenja in butar poteka preko prenosa, verniki pa doma zelenje oz. butare blagoslovijo z blagoslovljeno vodo. Tekmovanje butaric poteka preko spleta. Fotografijo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , druga navodila so na spletni strani.

Od nas se je poslovil duhovnik Jože Vidic, SDB. Vrsto let je deloval v župniji Rakovnik,  pogreb  bo v ponedeljek ob 10.30 na Trsteniku. Gospod daj mu večni pokoj!

VELIKI TEDEN – z današnjim dnem smo vstopili v veliki teden, ko še posebej podoživljamo skrivnosti Jezusovega trpljenja, smrti in vstajenja. Prenos sv. maše iz Rakovniške cerkve bo do  vključno srede ob 18.30, za veliko tridnevje pa ob 19.00. V času prenosov je cerkev zaprta.

V ponedeljek ob 20.00 vabljeni k molitvi s škofi na Radiu Ognjišče.

VELIKI ČETRTEK – spomin zadnje večerje. Prenos obreda velikega četrtka iz Rakovniške cerkve bo ob 19h. Po obredu bo molitev z Jezusom v ječi.

VELIKI PETEK spomin Jezusove smrti na križu. Ob 15h je križev pot prek Radia Ognjišče. Ob 16h je prenos križevega pota iz Rakovniške cerkve. Prenos obreda velikega petka iz Rakovniške cerkve bo ob 19h. Po obredu bo molitev z Jezusom v grobu. Namesto križevega pota v naravi, bo ob 20h križev pot prek video konference  (povezava in navodila bodo na spletni strani župnije Rakovnik).

VELIKA SOBOTA – Jezus počiva v grobu. V božjem grobu bo Jezus v Najsvetejšem zakramentu. Cerkev na Rakovniku  bo odprta za molitev, seveda ob spoštovanju številčne omejitve.

Škofje določajo, da je zaradi epidemije veljaven blagoslov velikonočnih jedi po televiziji oz. radiu. Prenos blagoslova iz Rakovniške cerkve bo ob 16.00. Ob 15.00 bo prenos blagoslova na TV SLO 1, ob 17.35 pa prenos blagoslova na TV SLO 2. Velikonočne jedi lahko tudi sami spoštljivo blagoslovite – blagoslovna molitev bo objavljena na spletni strani župnije Lj. Rakovnik.

Prenos velikonočne vigilije iz Rakovniške  cerkve bo 19h.

VELIKA NOČ – slovesni praznik Jezusovega vstajenja. Prenos velikonočne procesije iz rakovniške  cerkve bo ob 7.00 (procesija bo brez sv. maše). Prenos sv. maše iz Rakovniške cerkve bo ob 10.30. Škofje vabijo vernike v Sloveniji, da se ob 8.00 zberejo na velikonočnem zajtrku. Župniki bodo ob 8.00 zvonili z vsemi zvonovi kot vabilo in znamenje praznika. Na veliko nedeljo zvečer se bomo z Najsvetejšim peljali po glavnih ulicah naših dveh župnij in sicer med 20.00 in 21.00.

V času preventive pred koronavirusiom se sv. maše darujejo po prejetih namenih, kakor so napisane v oznanilih, vendar so v zasebnosti, brez ljudstva. Če želite darovati za sv. maše pokličite župnika na 041 716 949. Če želite darovati za stroške župnije namesto nabirke v cerkvi, to lahko storite z nakazilom na TRR župnije Lj. Barje SI56 0205 8025 8947 262 (koda ADCS, namen: donacija).

Cerkev na Rakovniku je odprta vsak dan od 7.00 do 19.00 za osebno molitev zdravih vernikov (največ 10 ljudi hkrati). V cerkvi lahko dobite blagoslovljeno vodo.

Godovi v tem tednu: Danes  sv. Vincencij Ferrer, duhovnik;  jutri sv. Irenej iz Srema, škof, mučenec; v torek sv. Herman, premonstraten;  sreda  sv. Maksim in Timotej, mučenca;  četrtek sv. Valtruda, redovnica; petek sv. Domnij (Domen), škof, mučenec; sobota sv. Stanislav, škof, mučenec;  nedelja  sv. Zenon Veronski, škof.

 

Kdor želi prejeti Božje odpuščanje za svoje grehe v času, ko ni možno iti k sv. spovedi, pri sebi obudi kesanje nad grehi in prosi Boga odpuščanja z obljubo, da bo takoj, ko bo možno, opravil sv. spoved. Bog mu grehe odpusti v tistem trenutku.


Župnijo soupravljam z župnijo Lj. Rakovnik.

Po sv. mašah me vedno dobite, ali pa pokličete moj GSM

mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.