• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

DECEMBER 2022

 

 

 

Danes je 2. adventna nedelja. Po sveti maši nas bo obiskal sv. Miklavž.

Ta teden so svete maše v četrtek in petek ob 19.00 in v soboto ob 8.00.

V četrtek je slovesni praznik Marijinega Brezmadežnega spočetja. Vabljeni k večerni sveti maši ob 19.00.

Obisk bolnikov in ostarelih bo v petek.

V soboto bo na Rakovniku pri sv. maši ob 9.00 srečanje starejših faranov. Med sv. mašo bo priložnost za sveto spoved in bolniško maziljenje.

Prihodnja je 3. adventna nedelja. Nedeljska nabirka bo za potrebe naše cerkve.

Na Rakovniku:

Jutri v ponedeljek popoldne ob 16.30 nas bo v cerkvi obiskal sv. Miklavž. Po uvodni dramski igri bodo otroci poklicali sv. Miklavža. Sledi obdarovanje za vse prijavljene otroke. Veroukarji se v času verouka udeležijo srečanja s sv. Miklavžem.

V torek zvečer ob 19.30 bo v dvorani Glasbene šole »Srečanje z Bogom«. Naslov kateheze je: »Življenje, kot iz sanj.«

V četrtek je slovesni praznik Marijinega Brezmadežnega spočetja. Svete maše bodo po prazničnem razporedu: ob 6.00, 7.30, 9.00 in ob 18.30. Pri večerni sv. maši bo sodelovala Salezijanska družina.

V mladinskem centru je v tem tednu od torka do petka med 16.00 in 18.00 uro delavnica izdelovanja božičnih voščilnic. Vsak dan lahko prisluhnemo tudi zgodbi iz adventnega koledarja ob 17.20.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. sv. Barbara, mučenka; v ponedeljek sv. bl. Filip Rinaldi, duhovnik; v torek sv. Nikolaj (Miklavž), škof; v sredo sv. Ambrož, škof; v četrtek Brezmadežno spočetje Device Marije; v petek sv. Valerija, mučenka; v soboto Loretska Mati Božja; v nedeljo sv. Damaz I. papež.

 

e-pošta:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)