• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

AVGUST 2020

Danes je 18. nedelja med letom, sv. maša ob 9.00 uri. Iskrena hvala za vaše darove na nedeljo sv. Krištofa za MIVO!

V tem tednu ob delavnikih ni sv. maš!

V cerkvi so še vedno obvezne maske, varnostna razdalja in razkuževanje rok. Sveto obhajilo prejemamo samo na roko.

S tem tednom je prišlo novo določilo za udeležence nedeljskih sv. maš. Sv. maša spada med organizirane shode, zato smo naprošeni da v skladu z uredbo vlade oddamo listek s svojo telefonsko številko (brez imena in naslova).

Po vsaki sveti maši listke s telefonskimi številkami zalepimo v posebno kuverto, ki je ne odpiramo in na njej označimo dan, datum in uro svete maše ter jo hranimo 30 dni. Po tem obdobju kuverto z listki uničimo. V primeru, da bi se kasneje izkazalo, da je bil nekdo od udeležencev sv. maše okužen s koronavirusom, župnik na zahtevo pristojne državne ustanove posreduje telefonske številke udeležencev pri določeni sveti maši in obvesti škofijo.

Prihodnja 19. nedelja med letom, sv. maša ob 9.00 uri.

Bog povrni za vaš dar pri darovanju!

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Godovi v tem tednu: danes  goduje sv. Evzebij iz Vercelija, škof; jutri sv. Konrad, redovnik; v torek sv. Janez M.Vianey, arški župnik;  sreda sv. Osvald (Ožbalt), kralj, mučenec – Marija Snežna (Nives);  četrtek sv. Oktavijan, škof - Jezusova spremenitev na gori; petek sv. Arfa, mučenka – prvi petek; sobota sv. Dominik, duhovnik, ustanovitelj dominikancev – prva sobota;  nedelja sv. Terezija B. od Križa (Edit Stein), mučenka, soz. Evrope.

Na Rakovniku:

Jutri začenjamo v SMC-ju Rakovnik začenjamo 1. teden počitniškega varstva.

Zahvaljujemo se animatorjem četrtega tedna oratorija, ki so skupaj z voditeljema Žigom in Karmen pripravili čudovit teden za otroke. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki ste nas podpirali z molitvijo za zdravje in blagoslov.

Skupaj s papežem in škofi vas vabim k vztrajni molitvi za Božji poseg za končanje epidemije. Posebej se priporočajmo tudi Mariji.

 

mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.