• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

Avgust 2023

 

 

 

Danes je 24. nedelja med letom - nedelja svetniških kandidatov (LJ, NM, KP), v Sodražici: ob 15.00 molitvena ura in ob 16.00 sveta maša.

Med tednom bo sveta maša v četrtek ob 19.00. Ker je med tednom malo mašnih namenov, ob sobotah ob 8.00 ne bo svete maše. V četrtek in petek pa bo, če bo mašni namen.

V petek popoldne ob 15.00 bo čistilna akcija: urejanje cerkve in okolice. Kdor ima čas, lepo vabljen.

Prihodnja je 25. nedelja med letomSlomškova nedelja in ekumenski dan. Po sveti maši bo tradicionalni blagoslov konj.

Na Rakovniku:

Veroučenci imajo v tem tednu sv. spoved.

V petek odhajajo športne ekipe mladinskega centra na intenzivni športni vikend v  Ankaran skupaj s svojimi trenerji. Priporočamo jih v molitev.

Skavtski voditelji imajo v petek in soboto načrtovanje leta.

Pred nami je spet nekaj misijonskega dogajanja. V tem in prihodnjem mesecu bo naš misijonski križ potoval skupaj s poslanico do vsake skupine, ki se zbira v okviru župnije ali mladinskega centra. Vsa potrebna navodila za sprejem misijonskega križa v skupini bodo zapisana v poslanici.

Vabljeni k vpisu v programe in dejavnosti župnije in mladinskega centra. Prijave so na spletni strani rakovnik.si

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Robert Bellarmino, škof, cerkveni učitelj; v ponedeljek sv. Jožef Kupertinski, duhovnik, redovnik; v torek sv. Januarij, škof, mučenec; v sredo sv. Andrej Kim Tae-gon, duhovnik in drugi korejski mučenci; v četrtek sv. Matej, evangelist; v petek sv. Mavricij, mučenec; v soboto sv. Pij iz Pietrelcine, redovnik, spovednik; v nedeljo blaženi Anton Martin Slomšek, škof.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)