• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

JUlij 2024

 

Danes je 15. nedelja med letom. Nedeljska nabirka je za vračilo posojila.

V tem tednu bosta sveti maši v četrtek in petek ob 19.00.

Prihodnja je 16. nedelja med letom – Krištofova nedelja.

Ob Krištofovi nedelji se bomo priporočili za varno in srečno vožnjo. Po sveti maši bo blagoslov vozil. V iskreni prošnji za srečno vožnjo in v zahvalo za vse srečno prevožene kilometre, smo vabljeni, da darujemo svoj dar za nakup novih misijonskih vozil. Hvala za vašo velikodušnost!

Od nas se je poslovil Ivan Androjna, Ižanska cesta 229, župnija Lj.-Barje. Pogreb pokojnega je bil v petek na Novih Žalah. Gospod, daj mu večni pokoj.

Priporočamo se za mašne namene v juliju.

Na Rakovniku:

V ponedeljek je začetek tretjega tedna oratorija. Voditelja sta Julija in Manja. Sprejem otrok je v sprejemnici Majcnove hiše od 7.00 do 9.00. Zaključek oratorija je ob 16.00. Ob odhodu se je potrebno registrirati v sprejemnici. Vse animatorje in otroke letošnjega oratorija priporočamo v molitev. Po večerni sveti maši je molitev v tišini pred Najsvetejšim.

V sredo ob 9.00 je oratorijska sv. maša, vabljeni tudi straši, prijatelji in sorodniki otrok. Pri skavtih začno svoj tabor Bobri, ki bodo na taboru do nedelje. Priporočamo jih v molitev.

V petek popoldne ob 16.00 je zaključna prireditev 3. tedna oratorija. Vabljeni straši in sorodniki udeležencev oratorija.

V soboto je izlet za animatorje v Mirabilandijo. Informacije in prijavnico bodo prejeli animatorji po SMS-u.

Godovi v tem tednu: danes sv. Frančišek Solan, redovnik; v ponedeljek sv. Bonaventura, škof, cerkveni učitelj; v torek Karmelska Mati Božja; v sredo sv. Aleš, spokornik; v četrtek sv. Elij iz Koštabone, diakon, mučenec; v petek sv. Arsenij Veliki, puščavnik; v soboto sv. Marjeta Antiohijska, mučenka; v nedeljo sv. Lovrenc iz Brindisija, duhovnik, cerkveni učitelj.

 

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)