• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

SEPTEMBER  2021

 

 

Sv. maše so dovoljene do 50% zasedenosti zmogljivosti v cerkvi, 14. 5. 2021, z upoštevanjem vseh predpisov.

Danes je 24. nedelja med letom, sv. maša ob 9.00.

V cerkvi na Barju je udeležba dovoljena do 50% zasedenosti.

Ta teden sv. maša v sredo, četrtek, petek ob 19h in v soboto ob 8h.

V soboto je Stična mladih, ki poteka v Stični. Za udeležbo si je potrebno zagotoviti vstopnico, ki jo dobite pri kaplanu Janezu. Jutri je zadnji dan prijave. Informacije o odhodu in prihodu dobite ob prijavi.

Prihodnja nedelja 25. med letom – nedelja svetniških kandidatov sv. maša ob 9.00. Ob 15h na Rakovniku je molitvena ura in ob 16h sv. maša, ki jo bo vodil nadškof Stanislav Hočevar.

Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužit roke. Držimo se varnostne razdalje. Obvezna je uporaba maske. Obhajilo prejmemo samo na roke.

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Na Rakovniku:

Prejšnjo soboto so naši skavti na glasbenem festivalu Skavtfest v Postojni zmagali z najboljšo zapeto in zaigrano avtorsko pesem z naslovom »Živet«. Posnetek festivala lahko najdete na Youtube. Čestitke našim skavtom za res lepo in navdušujočo pesem.

V ponedeljek je začetek verouka za vse razrede. Urnik verouka za to šolsko leto je objavljen na naši spletni strani.

V sredo ob 18.30 je glasbeni odbor.

Vpis za otroke v programe mladinskega centra (športni treningi, pevski zbori in drugi krožki) bodo odprti ob koncu tega tedna na naši spletni strani.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Tacijan, mučenec – Marijino ime; jutri sv. Janez Zlatousti, škof, cerkveni učitelj; v torek sv. Papas, mučenec – Povišanje sv. Križa; v sredo sv. Valerijan, mučenec – Žalostna Mati Božja; v četrtek sv. Kornelij, apež in Ciprijan, škof, mučenca; v petek sv. Robert Belarmin, škof, cerkveni učitelj; v soboto sv. Jožef Kupertinski, duhovnik, redovnik; nedelja sv. Teodor Angleški, škof.


 

Župnijo soupravljam z župnijo Lj . Rakovnik.

Po sv. mašah me vedno dobite, ali pa pokličete moj GSM

mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.