• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

NOVEMBER 2021


Za obisk Sv. maše morajo vsi verniki starejši od 12 let izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Za mlajše od 16 let veljajo za obisk sv. maše in za verouk isti pogoji, kot za šolo. Dovolj je od staršev podpisana izjava o samo-testiranju po predpisanem postopku in da je test negativen. Podrobnejša navodila najdete na strani Slovenske škofovske konference.

Danes je 1. adventna nedelja, sv. maša ob 9.00, blagoslov adventnih venčkov.

Marija romarica bo v adventu obiskovala domove, za obisk pri vas se vpišite v koledar.

Ta teden sv. maše v četrtek, petek ob 19h in v soboto ob 8h. V četrtek po maši seja ŽPS-ja.

Prihodnja nedelja 2. adventna, sv. maša ob 9.00.

Z vladnim odlokom je za udeležbo v cerkvi izpolnjevanje pogojev PCT, prosimo, da to upoštevate, ker ne želim kakršnih koli posledic, za vas osebno, župnika in župnijo!

Še naprej velja; obvezna maska, razkužilo, distanca in samo zdravi brez simptomov covid-19!

Iskrena hvala vsem, ki ste namenili svoj dar župniji. Bog povrni!

Na Rakovniku:

V tem tednu so otroci in družine v mladinskem centru izdelovali adventne vence. Hvala voditeljema Blažu in Karmen za organizacijo in izvedbo delavnice.

V ponedeljek je po večerni sv. maši eno urna izpostavitev Najsvetejšega. Molitev poteka v tišini. Molitev se zaključi z Evharističnim blagoslovom.

V sredo ob 20.00 je mentorski sestanek.

V četrtek uro pred večerno sv. mašo je molitev pred Najsvetejšim, ko molimo za duhovne poklice, družine in domovino. Ob 19.30 je mladinski verouk.

V petek ob 19.30 je srečanje šole za animatorje in animatorske skupine.

V soboto od 15.00 do 17.00 je na Rakovniku drive-in Miklavževanje.

S prvo adventno nedeljo začenjamo v mladinskem centru z adventnim korakom. Zgodbo iz adventnega koledarja o misijonarju Mihu Drevenšku in molitvijo bomo prenašali tudi po spletu. Prav tako bo za otroke spletni kviz na to temo. Vabljeni otroci in družine da se nam pridružite v živo ali na spletu.

V soboto, 4. decembra bo tudi našo župnijo obiskal Sv. Miklavž. Tokratno srečanje s sv. Miklavžem bo v obliki drive-in, kar pomeni, da se boste do njega pripeljali z avtom. Na dan obdarovanja si boste lahko ogledali Miklavžev nagovor in dramsko igro, ki jo bomo objavili na naši spletni strani. Prijavnico za Miklavževevanjenajdete na naši spletni strani. Prosimo, če se prijavite do konca novembra. Otroci so vabljeni, da tudi letos sv. Miklavžu narišejo kakšno risbo za Miklavževo zlato knjigo. Več informacij in prijavnico najdete na naši spletni strani.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Katarina Laboure, redovnica, vidkinja – zaključek tedna Karitas; jutri sv. Saturnin, mučenec; v torek sv. Andrej, apostol; v sredo sv. Karel de Foucauld, redovnik; v četrtek sv. Bibijana (Vivijana), mučenka; v petek sv. Frančišek Ksaver, duhovni; v soboto sv. Barbara, mučenka nedelja sv. Saba (Sava), opat, puščavnik.


 

Župnijo soupravljam z župnijo Lj . Rakovnik.

Po sv. mašah me vedno dobite, ali pa pokličete moj GSM

mobi 041 716 949 (Mirko)

ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.